Ontdek hoe jij je voedsel langer vers houdt met wecken

22-05-2024

Ontdek hoe jij je voedsel langer vers houdt met wecken

Wecken: een tijdloze techniek om je voedsel langdurig vers en smaakvol te houden. Of je nu een overvloed aan seizoensgroenten hebt of je eigen jams wilt creëren, wecken biedt een duurzame oplossing om het meeste uit je ingrediënten te halen. Meer weten over het wecken van voedsel? Lees snel verder!

Wat is wecken en waarom is het zo handig?

Wecken - ook wel inmaken - is een fantastische manier om je keukenvoorraad te verrijken en tegelijkertijd milieuvriendelijk bezig te zijn. Wecken houdt het volgende in: je verwarmt je voedsel en plaatst dit vervolgens in een glazen weckpot om zo de houdbaarheid te verlengen. Erg handig omdat je op deze manier seizoensgroenten- en fruit langer kunt bewaren! Bovendien geeft wecken jou de controle over wat je eet: je weet exact welke ingrediënten er in jouw weckpot zitten. Kortom: wecken is duurzaam, gezond en praktisch!

Gezond wecken: hoe behoud je de voedingsstoffen?

Wecken is meer dan enkel eten opwarmen en bewaren in een luchtdichte glazen weckpot; het vraagt om zorgvuldige uitvoering. Want hoe zorg je dat vitamines niet verloren gaan? Het is van groot belang dat je de verhittingstijd zo kort mogelijk houdt en precies werkt volgens betrouwbare weckrecepten. Zorg ook voor een schone weckpot: zo krijgen bacteriën geen kans. Met de juiste techniek blijven je geweckte groenten niet alleen langer vers, maar ook rijker aan voedingsstoffen.

Waarom wecken in een weckpot?

Het gebruik van een weckpot heeft meerdere voordelen:

1 | Deze specifiek ontworpen glazen potten zorgen voor een luchtdichte afsluiting, waardoor voedsel voor een langere periode houdbaar blijft.

2 | Doordat het glas van een weckpot niet-poreus is, vindt er geen reactie plaats tussen de pot en de inhoud, waardoor de authentieke smaak van het weckvoedsel behouden blijft.

3 | Weckpotten zijn veelzijdig en kunnen steeds opnieuw gebruikt worden. Als je een pauze neemt van het inmaken, transformeer dan je weckpotten in stijlvolle kommen voor yoghurt en zelfgemaakte granola. Of benut ze om je pasta's en andere droge waren in op te slaan.

Wat kun je allemaal wecken?

Wecken is een ideale techniek om de houdbaarheid van een tal van producten - van groenten en fruit of jams en sauzen - te verlengen. Maar welke producten kun je allemaal inmaken?

  • Fruit
  • Groenten
  • Soepen
  • Sauzen
  • Stoofpotten
  • Vlees
  • Vis
  • Jams
  • Chutneys

Hoe lang is geweckt voedsel houdbaar?

Heb je met zorg en liefde geweckt en vraag je je af hoe lang je van deze creaties kunt genieten? De houdbaarheid van geweckt voedsel kan variëren, maar blijft doorgaans één jaar goed. Zeker wanneer je het op een koele, donkere plek bewaart. Dat betekent dat je rustig de tijd hebt om je zelfgemaakte lekkernijen te gebruiken. En vergeet niet om een datumlabel op je glazen weckpot te plakken!

Wecken maar!

Dus, ben je klaar om de kunst van het wecken te omarmen? Speur naar het perfecte weckrecept en zet de eerste stap in jouw weckavontuur! Ontdek een uitgebreid assortiment aan weckpotten, waarmee je gegarandeerd een exemplaar vindt dat aansluit bij jouw specifieke wensen. Tijd om te wecken!