3 tips voor de perfecte zomertafel

14-08-2022

3 tips voor de perfecte zomertafel

Friswitte tafellakens, sfeerverlichting, tinkelend glaswerk en een hoop gezelligheid tot ver na zonsondergang. De zomer leent zich perfect voor intieme dinertjes met je lief op je balkon of op het terras. En voor eindeloze avonden met de hele familie of met je vrienden aan lange tafels in de tuin. Met deze 3 tips verander jij in een handomdraai je buitenruimte in the place to be.

Tip 1 | Tafel zomers aankleden: de glazen

We zeiden het al: glaswerk is onmisbaar op een zomerse avond. Natuurlijk om je dorst te lessen maar ook om te proosten op het leven. Zorg er dus voor dat al het benodigde glaswerk klaar staat. Vanwege de zwoele of ronduit hoge temperaturen krijgen waterglazen en een karaf in elk geval een plek op tafel. Verder plaats je naast elk bord een wijnglas. De wijn zelf houd je lekker bij de hand én koel in een wijnkoeler of je schenkt ‘m over in een handige wijnkaraf. En tot slot: zorg dat je ook wat mooie sapglazen paraat hebt staan voor degenen die geen alcohol drinken. Ook zij verdienen een mooi glas!

Tip 2 | De zomerse tafel: bepaal de sfeer

De combinatie van servies en bestek bepaalt de sfeer van je zomertafel. Hou je van ongedwongen en no nonsense? Mix & match dan lekker met wat je in huis hebt. Wil je er toch wat eenheid in krijgen, selecteer dan op kleur. Houd het bijvoorbeeld bij wit met zilverkleurig bestek en houten opscheplepels. Enjoy!

Tip 3 | Regel de ideale zomertafel in 6 stappen

Heb je een avondje met vrienden gepland? Dan wil je maar één ding: ze een onvergetelijke avond bezorgen. Dat ‘onvergetelijke’ draait natuurlijk vooral om goed gezelschap. Maar een goede voorbereiding helpt ook. Schenk daarom aandacht aan:

  • Het tafelkleed: niet die antieke waar geen vlekken op mogen komen en ook niet die ene waar alle kinderen zo leuk met vingerverf hun handen op geverfd hebben. Even met de strijkbout erover en klaar.
  • De borden: serveer elke gang op een eigen bord. Voelt lekker luxe en de vaatwasser is gewillig.
  • Het bestek: leg al het bestek voor de maaltijd alvast aan weerszijden van het bord. Remember: wat je het eerst gebruikt, ligt het verst van het bord. En zorg dat de messen geslepen zijn zodat ze soepel hun werk doen.
  • Lekker zittende stoelen: je wilt tenslotte dat je bezoek lekker lang blijft plakken, toch?
  • Feestverlichting: kaarsen, windlichten en (solar) lichtkettingen zorgen voor instant sfeer aan tafel.
  • Muziek: maak een playlist met lichte, zomerse nummers en zet die vast aan voor je vrienden er zijn.

Ga je barbecueën? Check dan eerst onze 3 tips voor een verassend lekkere BBQ. Zijn tapas meer jouw ding of wil je gewoon lekker borrelen? In dit blog lees je alles over de perfecte tapasplank.