De 3 leukste tafel DIY's voor Pasen

29-02-2024

De 3 leukste tafel DIY's voor Pasen

Sta je te popelen om met Pasen een onvergetelijke sfeer aan de eettafel te brengen? Dan heb ik fantastische DIY-tips waarmee je niet alleen je tafel verandert in een kleurrijk paasparadijs, maar ook de harten van je gasten verovert. Denk aan vazen vol met de mooiste gekleurde bloemen. En laten we de borden niet vergeten die je met een beetje creativiteit omtovert tot paas etagère die sierlijk en functioneel is. Kun jij ook niet wachten om aan de slag te gaan? Lees dan snel verde

1 | Paashaas servetten vouwen

Verras je gasten met een charmant detail door servetten om te toveren tot schattige paashaasjes. Het vergt slechts een paar eenvoudige vouwtechnieken en je tovert zo een glimlach op de gezichten van jong en oud. Hoe ga je te werk?

  • Begin met een mooi linnen servet dat je strijkt tot een perfect vierkant.
  • Vouw het diagonaal dubbel om een driehoek te vormen en rol de servet op.
  • Pak een ei en vouw de opgerolde servet om het ei heen zodat je de vorm van de paashaas oren krijgt.
  • Maak de oren vast met een klein lint en voilà; je paashaas servet is klaar!

 

2 | Etagère van borden

Creëer je eigen pronkstuk tijdens de paasbrunch op tafel met een zelfgemaakte etagère van borden. Stapel vrolijk gekleurde borden in verschillende formaten op elkaar, gescheiden door stevige kopjes om de etagère hoogte te geven. Voor de stevigheid maak je de borden en kopjes aan elkaar vast met een lijmpistool. Vul de borden met verrukkelijke paassnacks of kleurrijke eitjes. Dit DIY-project is niet alleen simpel, maar is ook een fantastische manier om allerlei lekkernijen op tafel te presenteren!

3 | Een vrolijk gevulde karaf

Wie heeft er geen karaf in het keukenkastje staan? Voeg een speels element toe aan je paastafel door een karaf te vullen met kleurrijke paaseitjes en verse lentebloemen. Kies voor deze simpele DIY een transparante karaf, zodat de gekleurde paaseitjes goed zichtbaar zijn. En voor het ultieme paasgevoel kies je natuurlijk voor ge verse tulpen voor een complete en vrolijke paastafel.

Met deze 3 eenvoudige DIY’s wordt jouw paastafel gegarandeerd een vrolijke bedoening. Heb je nog inspiratie nodig voor aantrekkelijke gerechtjes voor jouw paasontbijt of -brunch? In mijn blog deel ik de meest smakelijke paasgerechten met je die net even wat anders zijn dan normaal.